Skip to main content

Gezondheidszorg – 5 uitdagingen en oplossingen voor magazijnopslag

De moderne gezondheidszorg ontwikkelt zich in een sneller tempo dan ooit. Zoals verwacht brengt dit nieuwe uitdagingen met zich mee en zijn gezondheidsinstellingen sterk afhankelijk van technologie om zich snel aan te passen aan veranderingen in de omgeving.

Legbordstellingen voor de gezondheidszorgEen van de belangrijkste onderdelen die zorgt voor een goede levering van gezondheidsproducten en -diensten is het implementeren van de juiste magazijnstellingen voor de producten die worden opgeslagen. Hier zijn de 5 belangrijkste opslag aspecten waar rekening mee moet worden gehouden:

 1. Steriele omgeving
 2. Beveiliging & Veiligheid
 3. Ruimte besparen
 4. Opslag van een breed scala aan producten
 5. Temperatuur vereisten

De gezondheidszorg vereist magazijnstellingen voor allerlei soorten artikelen. Van het archiveren van patiëntendossiers en röntgenfoto's tot het opslaan van geneesmiddelen, beschermende kleding en geneeskundige instrumenten. Elke zorgorganisatie heeft andere behoeften en dit resulteert vaak in een vraag naar op maat gemaakte magazijnoplossingen.

1. Steriele omgeving

Opslag legbordstellingen gezondheidszorgHet voorkomen van een bacteriële besmetting is één van de belangrijkste aandachtspunten in vele industrieën, waaronder de gezondheidszorg, producenten van voedsel en dranken, cosmetica en ga zo maar door. Een oplossing is gevonden in verzinkte materialen, goed schoon te houden en optimaal beschermd tegen roest.

Goede reinigingsprocedures blijven uiteraard bepalend voor het voorkomen van bacteriële besmettingen.

2. Beveiliging & Veiligheid

Plateaulift voor opslag medicijnen Binnen de farmaceutische industrie is geen ruimte voor fouten, omdat de gevolgen fataal kunnen zijn. Daarom kan, wanneer je farmaceutische producten ontwikkelt, produceert of distribueert en verkoopt, een opslagmachine de juiste keuze zijn.

Producten in de farmacie zijn vaak kostbaar. Met een opslagmachine bereik je een hoog niveau van beveiliging: één opslagmachine voor veilige en geautomatiseerde opslag en een vermindering van pickfouten tot wel 60%. Met een opslagmachine wordt meer opslagruimte gecreëerd binnen een beperkt vloeroppervlak.

Deze computergestuurde magazijnoplossing verbetert niet alleen de efficiëntie van uw opslag- en pickproces, maar is ook in te delen voor specifieke opslagbehoeften van diverse klanten.

3. Ruimte besparen

Verrijdbare legbordstellingen opslag gezondheidszorgIn sommige gevallen, als het gaat om de gezondheidszorg, kan elke vierkante meter die wordt gebruikt voor opslag, een vierkante meter zijn die gebruikt wordt voor patiëntenzorg of voor een apparaat dat levens redt.

Daarom is het zinvol om een magazijnstelling te implementeren die het meest efficiënt is voor de beschikbare ruimte. Afhankelijk van de producten die worden opgeslagen en de toegang die hiervoor nodig is, is er een verscheidenheid aan opties beschikbaar.

Kleine artikelen kunnen het beste worden opgeslagen in een opslagmachine of verrijdbare legbordstellingen, terwijl grotere artikelen beter in een verrijdbare palletstelling of op een Pull-Out unit kunnen worden opgeslagen. En als toegang tot het opgeslagen volumineuze artikel vereist is volgens het LIFO/FIFO-principe, kan een Pallet Shuttle Systeem de ideale oplossing zijn.

Het is dus mogelijk om de opslagcapaciteit te optimaliseren, zowel in de breedte als in de hoogte of diepte.

4. Opslag van een breed scala aan producten

Verrijdbare legbordstellingen voor archiefopslagWat wilt u opslaan? Dat is de vraag.

Omdat elk bedrijf anders is, is vaak maatwerk nodig. Een combinatie van magazijnstellingen, die ons in staat stellen om het beste uit de beschikbare ruimte te halen én te zorgen dat de magazijnstellingen die we installeren voldoen aan de huidige gezondheids- en veiligheidsvoorschriften, is vaak de oplossing.

Er zijn tal van beslissingen die moeten worden genomen, vooral in de gezondheidszorg, waar we te maken kunnen hebben met producten die speciale opslagvoorwaarden vereisen en/of een gevaar kunnen worden als ze niet correct worden opgeslagen.

Hoewel palletstellingen en legbordstellingen de meeste opslagwensen kunnen vervullen, adviseren wij toch om een van onze specialisten te raadplegen voor de best passende magazijnstelling voor uw artikelen. Onze specialisten hebben de kennis om een maatwerk ontwerp te maken, zelfs als je nog een stapje verder wilt met wellicht een semi automatisch of volledig automatisch magazijn.

5. Temperatuur vereisten

Verrijdbare palletstellingen in koelcellenEr zijn situaties waarin specifieke omgevingstemperaturen moeten worden gehandhaafd om de productkwaliteit te behouden. Dit kan zijn opslag in koelcellen en vrieshuizen, of temperatuur- en/of luchtvochtigheid geacclimatiseerde omgevingen.

Meestal hebben we alleen gekoelde / koude opslag nodig, met temperaturen boven de 0°C. Als dat het geval is, dan zijn de meeste magazijnstellingen een goede keuze (waarbij wel gelet moet worden op goede corrosiebescherming).

De echte uitdaging is wanneer we producten moeten opslaan bij veel lagere temperaturen. In deze gevallen gaan ook energiekosten meespelen in keuzes rondom opslagmethoden. Het verkleinen van de benodigde ruimte die nodig is om hetzelfde aantal producten op te slaan, is dan een logische wens.

Wanneer je grote artikelen opslaat en volledige toegang tot alle items nodig hebt, kan de verrijdbare palletstelling een goede keuze zijn. De verrijdbare palletstelling werkt perfect bij temperaturen van -30°C en verhoogt de opslagcapaciteit met 80%.

Een andere optie voor goederen op pallets, die conform het First in, First out (FIFO) of Last in, First out (LIFO) principe moeten worden opgeslagen is het Pallet Shuttle systeem. Het Pallet Shuttle systeem biedt opslag met hoge dichtheid bij temperaturen die kunnen dalen tot -30 ° C terwijl de operationele kosten worden verminderd. Het Pallet Shuttle Systeem is een van de meest efficiënte magazijnoplossingen voor bulkgoederen.

Gezondheidszorg kan veeleisender zijn dan andere industrieën met betrekking tot opslagwensen. Als je geconfronteerd wordt met andere uitdagingen die we hier niet hebben genoemd of als je nog andere vragen hebt, neem dan contact op met een van onze experts en we zijn ervan overtuigd dat we kunnen helpen bij het vinden van de juiste magazijnoplossing voor jouw voorraad.

 

Gerelateerd nieuws
Laatste nieuws
 • 14177
  11-5-2024 00:00:00

  Duurzaamheidsrapport 2023 van de Groep

  Het Duurzaamheidsrapport van Gonvarri Industries (waartoe Dexion behoort) toont onze inzet voor meer transparantie en een grotere bijdrage op de lange termijn als het gaat om milieu, sociale verantwoordelijkheden en deugdelijk bestuur. Het rapport beschrijft de gerealiseerde vooruitgang op belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering, zoals diversificatie, waardecreatie, digitalisering en duurzaamheid.
 • 13897
  8-3-2024 00:00:00

  LogiMAT 2024 #EfficiencyMatters

  Kom en ontdek de "wereld van de intralogistiek". Met onze magazijnoplossingen voor een betrouwbare en efficiënte opslag loopt u altijd voorop! Bezoek ons op de LogiMAT 2024 in Stuttgart, hal 3, stand 3C35.
 • 12546
  31-10-2022 00:00:00

  Het verstelbare opslagsysteem van Dexion wordt 75 jaar

  Het is 75 jaar geleden dat Demetrius Comino, de oprichter van Dexion, experimenteerde met een legbordstelling met sleufgaten. Het werd het eerste verstelbare opslagsysteem in zijn soort. Dit briljante idee van Comino maakte de weg vrij voor het succes van Dexion.