Skip to main content

Doorrolstellingen voor pallets

Doorrolstellingen zijn geschikt voor opslag van grote hoeveelheden goederen die op pallets worden opgeslagen volgens het FiFo (First in First Out)-principe.

Doorrolstellingen voor ruimtebesparing

De doorrolstellingen voor pallets zijn geschikt wanneer er een hoog percentage van de omzet en snelle toegang tot de goederen is vereist. Doorrolstellingen hebben het voordeel dat zij tot 60% minder ruimte in beslag nemen dan een statisch palletstellingen magazijn.

FiFo opslag met doorrolstellingen

De doorrolstellingen worden vooral gebruikt wanneer er een beperkte reeks van op pallets opgeslagen goederen in grote hoeveelheden moeten worden opgeslagen volgens het First-in, First-out principe. De pallets worden aan de achterzijde in de doorrolstelling geplaatst, deze pallets rollen door middel van zwaartekracht op rollenbanen naar de voorzijde van de doorrolstelling. De snelheid waarmee de pallets naar beneden rollen, wordt gecontroleerd door een reeks remrollen. Wanneer de pallets naar de voorzijde van de doorrolstelling zijn gerold, worden ze gestopt door een gecombineerde lading afscheider en eindstop-unit.

Met doorrolstelling tegelijkertijd laden en lossen

Doordat er aan de voorzijde én achterzijde van de doorstellingen een gangpad is, is het mogelijk om met twee heftrucks tegelijkertijd te werken. Eén heftruck zet de pallets in de achterzijde van de doorrolstellingen en een andere heftruck kan pallets aan de voorzijde van de doorrolstelling ophalen. Deze methode wordt vaak toegepast in de drankenindustrie of als een bufferopslag in de voedingsindustrie.

Voordelen van een doorrolstelling voor pallets:

  • Tot 60% minder vloeroppervlak nodig dan bij conventionele palletstellingen;
  • First-in first-out (FIFO) principe door automatische rotatie van de voorraad;
  • Laden en orderpicken aan twee verschillende zijden van de stelling betekent dat er slechts twee gangpaden nodig zijn voor de vorkheftrucks;
  • Hogere snelheid van de werking binnen het magazijn.

Worden goederen ook opgeslagen volgens de FiFo-methode en wilt je graag meer informatie over doorrolstellingen voor pallets? Dan kunt je contact met ons opnemen door te bellen met +31297239437 of het contactformulier invullen. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

Doorrolstellingen voor pallets standaard afmetingen:
Kanaaldiepte: tot wel 15 pallets diep
Kanaalbreedte:
1.000 mm. (1 kanaal)
2.000 mm. (2 kanalen)
3.600 mm. (3 kanalen)
Blokhoogte: tot wel 12.000 mm

Belasting:
Palletgewicht tot 1.200 kg.

Afwerking:
Staanders, liggers en accesoires worden standaard verzinkt geleverd.

Bovenstaande afmetingen zijn standaard. Indien je andere afmetingen wenst, kunt je contact met ons opnemen over de mogelijkheden