Skip to main content

Hoogbouwstellingen en smalle gangenbouw

Met palletstellingen geschikt als hoogbouwstellingen en smalle gangenbouw wordt een hoge orderpick-snelheid gerealiseerd en meer capaciteit uit het beschikbare vloeroppervlak gehaald.

Meer capaciteit met hoogbouwstellingen

Een hoogbouw of een smalle gangen magazijn is een magazijnoplossing waarin een hoge orderpicksnelheid en meer capaciteit uit het beschikbare vloeroppervlak kan worden gehaald. Simpelweg door meer de hoogte in te gaan en/of door de gangpaden zo smal mogelijk te maken.

Samenwerking met partners smalle gangen trucks en palletkranen

Dexion ontwerpt in nauwe samenwerking met fabrikanten van smalle gangen trucks en palletkranen magazijnoplossingen waarbij optimaal gebruik gemaakt wordt van iedere m² magazijnoppervlakte.

Samen met deze partners en uiteraard onze klant worden de mogelijkheden besproken. Met hoogbouwstellingen kan tot wel 15-20% extra ruimte benut worden.

Voor optimale benutting van hoogbouwstellingen heeft Dexion een compleet assortiment aan accessoires ontwikkeld. Hiermee verhoog je niet alleen de gebruiksmogelijkheden van deze stellingen, maar ook de veiligheid voor medewerkers en materiaal.

Voordelen van hoogbouwstellingen of smalle gangen bouw:

  • 100% toegankelijkheid van de individuele pallets;
  • Compacte constructie;
  • Besparing van afmeting gangpaden;
  • Op maat gemaakte hoogtes en dieptes;
  • Man-up en man-down bediening;
  • Extra kosten van speciale heftruck worden gecompenseerd door de toegevoegde waarde van een betere benutting van de ruimte.

Wat zijn de mogelijkheden bij hoogbouwstellingen?

Wat zijn de opties, hoe hoog kan en mag men bouwen, welke sterkte moet de vloer hebben, hoeveel trucks of kranen zijn nodig voor de gewenste snelheid, welk gewicht, afmeting en type pallets gebruikt men.

Slechts enkele vragen van de velen die gesteld moet worden alvorens het perfecte smalle gangen of hoogbouw magazijn gecreëerd kan worden. Lees verder bij de specificaties of vraag informatie op middels ons contactformulier.

De hoogbouwstellingen, ook wel smalle gangenbouw genoemd, van Dexion zijn zo ontworpen dat het bestaat uit standaard afmetingen om op deze manier de beschikbare magazijnruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken.
De liggers die Dexion gebruikt bij de hoogbouwstellingen zijn een TOX-ligger of een BOX-ligger. Deze zijn verstelbaar in stappen van 50 mm.

Hoogbouwstellingen en smalle gangenbouw standaard afmetingen:
Framediepte: 800, 900, 1.100 mm.
Framehoogte: van 1.500 mm. tot 30.000 mm.
Liggerlengte: van 950 mm. tot 4.500 mm.

Belasting:
Liggerbelasting: tot 5.000 kg.
Sectiebelasting: tot 50.000 kg.

Standaard Afwerking:
Staanders: verzinkt
Liggers: verzinkt
Accessoires: verzinkt